over de pianoles in dordrecht

De privélessen worden wekelijks bij mij thuis gegeven op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. In de avond is ook mogelijk; eventueel op zaterdagmorgen. Bij verhindering, mits tijdig aangekondigd, mag de les altijd worden ingehaald. In principe zijn kinderen vanaf groep 3 van de basisschool welkom.

 

De beginners starten met een half uur, gevorderden drie kwartier en volwassenen een uur. Mijzelf stel ik ten doel het beste uit de leerling te halen. Daarom werk ik ook met verschillende methodes. Ik beoordeel wat bij wie het best past. Ik werk niet met een strak lesschema. Ik bied tijd en kwaliteit. Is het fundament eenmaal gelegd en zijn we wat gevorderd, komen Pop en Jazz indien gewenst ook in beeld. Vierhandig (quatre-mains) is ook een leuk en leerzaam onderdeel in de lessen.

 

Lesboeken zijn tegenwoordig toegespitst op kinderen en zijn een lust voor het oog en dus een enorme stimulans. Heerlijk speels. Zo kan ik uw kind ‘spelenderwijs’ lesgeven! Veel volwassenen maken ook dankbaar gebruik van dit materiaal en ervaren dit als zeer nuttig.

 

De eerste les vraag ik de ouder aanwezig te blijven en ook later nog af en toe eens een les bij te wonen. Kinderen ervaren dat als zeer positief. En u krijgt een duidelijk beeld van hoe een les verloopt.

 

In het verleden huurde ik voor de zomervakantie de DJS (Jazzpodium Dordrecht) af om alle leerlingen zich te laten presenteren op de piano voor ouders, familie en bekenden. In welke vorm dit in de toekomst zal zijn is nog niet duidelijk. Volwassenen namen deel naar eigen keuze.

 

Even iets aan de ouders:

Als ouder kunt u van een kind op de basisschool niet verwachten dat het studeren vanzelf gaat. Een kind kan dit op een enkeling na niet alleen. Lieve ouders: moedig uw kind aan, kijk in het pianohuiswerkschriftje en ga eens naast uw kind zitten. Het voelt zich dan gehoord en gezien. Spreek een vaste oefentijd op de dag af. Misschien terwijl u kookt of na het eten? Het streven hiernaar is al een groot goed! Het oefenen op de piano moet een vast ritueel worden, net als tanden poetsen en handen wassen.

Ook is mij gebleken dat de techniek wat naar de achtergrond is verdwenen in het lesmateriaal van de de laatste jaren. Ik ben daarom weer overgegaan tot het oefenen van toonladders en drieklanken zoals vroeger gebruikelijk was. Dit is toch onontbeerlijk om een goede basis te kunnen leggen en begrip te krijgen voor harmonieën.

 

Laat uw kind vijf minuten voor de les arriveren om rustig de jas te kunnen ophangen. Nog even de laatste noten van de leerling voor hem of haar aanhoren, leuk!

 

 

Mocht er iets zijn: alstublieft ouders, bespreek dit met mij, want het gaat immers om het kind. Dat geldt natuurlijk ook voor u, mocht u zelf lessen volgen bij mij. Mijn doel is dat uw kind of u zelf met een brede glimlach de les weer verlaat.