Over Caroline Vriesendorp

Mijn opleiding volgde ik aan het Rotterdams Conservatorium en rondde deze na zeven jaren af. De eerste vier jaar volgde ik lessen bij Ton Hartsuiker, nu coach van de broertjes Jusse, samen met Maria Joao Perez, mijn grote voorbeeld als solo-pianiste. Daarna nog drie jaar bij Michael Davidson uit Canada. Ik behaalde mijn onderwijsakte voor piano en een jaar later mijn pianodiploma. Een instrument dat ik als kind tegelijkertijd met de piano bespeelde was de viool. Later als bijvak op conservatorium.

 

 

Na mijn studie verbleef ik in Lugano, Cambridge en Duitsland om muzieklessen te volgen en vaak concerten te bezoeken. Terug in Nederland had ik een eigen lespraktijk voor piano, doceerde ik aan de Rotterdamsche Muziekschool en gaf ik pianoles aan de Rank. Daarnaast had ik mijn eigen Trio.Na het stichten van een gezin gaf ik een periode alleen thuis les, begeleidde musici en volgde masterclasses, onder anderen bij het Beaux Arts Trio.

 

Bij het Beaux Arts Trio werd ik vaste Page-Turner in De Doelen. Zo heb ik vaak de gelegenheid gehad van gedachten te wisselen over de muziek met de geweldige pianist en oprichter mr. Menechem Pressler. Nooit heb ik een pianist met zoveel liefde horen spelen. De blaadjes omdraaien bij hem was een voorrecht en een leerschool. Tevens kreeg ik de gelegenheid om bij vele pianisten, die wereldberoemde Musici zoals Janine Jansen e.a., te mogen omslaan. Elke keer een unieke ervaring. Bovendien was ik jaren vaste medewerkster aan het Gergievfestival in De Doelen.

 

In de jaren ‘90 richtte ik met andere Musici uit Dordrecht De Dordtsche Kamermuziekvereniging op met als doel een podium te bieden aan Dordtse musici of aan hen die een link hadden met onze stad. Hier is een mooie reeks concerten uit voortgekomen in Het Hof. Sinds eind jaren '90 heb ik weer menig kind en diverse volwassenen mogen begeleiden bij het leren musiceren op de piano. Daarnaast verzorg ik zelf af en toe nog wel eens een huisconcert of anderszins.